Prima pagină » KIDS, STAND UP FOR YOUR RIGHTS!

KIDS, STAND UP FOR YOUR RIGHTS!

Număr de referinţă: 2018-1-FR01-KA229-048380-6

Kids, stand up for your rights! (Copii, apărați-vă drepturile!)- această frază nu este doar titlul unui proiect școlar, este în același timp un apel către copiii, adolescenții și tinerii din întreaga Europă să lupte pentru drepturile lor. Este responsabilitatea tuturor să apere și să promoveze drepturile copiilor în lume.

Cinci școli din 4 ţări (Franţa, România, Turcia și Polonia) au decis să colaboreze în acest sens și astfel a luat naștere proiectul Erasmus+ KA229 intitulat Kids, stand up for your rights!, care ȋși propune să elaborareze o strategie de apărare și promovare a drepturilor copiilor și găsirea unor soluții la problemele contemporane cu care aceștia se confruntă astăzi .

Scopul proiectului este acela de a crea un website- o expoziție europeană virtuală- care să apere și să promoveze drepturile copiilor din lume.

Obiectivele proiectului sunt:

  • dezvoltarea dorinței elevilor de a deschide lumea, de a preveni analfabetismul și de a părăsi timpuriu școala.
  • promovarea includerii persoanelor cu dizabilități în societate,
  • lupta împotriva discriminării și ajutorarea fiecarui copil să își dezvolte abilitățile și competențele cheie în scopul mai sus menționat
  • identificarea unor metode și strategii de învățare care să dezvolte capacitatea copiilor de a comunica într- o limba străină
  • crearea unor noi metode pentru a dezvolta un sentiment de cetățenie europeană printre adolescenți
  • găsirea unor soluții la problemele europene și internaționale legate de drepturile copilului.
  • identificarea unor noi modalități care să îi învețe pe copii să îți dezvolte o gândire critică și să îi responsabilizeze în același timp în lupta contra discriminării, a ideologiilor violente și a discriminării

Printre activitățile principale ale proiectului, se menţionează în primul rând o pregătire a cadrelor didactice care vor participa mai târziu la coordonarea activităţilor propuse în planul proiectului.

Elevii, cu vârsta cuprinsă între 10- 12 și 14- 15 ani, vor participa la diverse work- shop-uri care au drept scop atingerea obiectivelor propuse , vor merge în diverse vizite de studiu și se vor întalni cu reprezentaţi ai unor instituţii (de ex. Crucea Roșie, Primăria),care vor organiza activităţi menite să îi facă pe tineri să înţeleagă de ce este foarte important să își apere drepturile .

GALERIE: MOBILITATE FRANŢA. 3-8 FEBRUARIE 2019