Prima pagină » Viziunea și Misiunea Școlii

Viziunea și Misiunea Școlii

Viziunea

Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu,, Dumbrăvița , comuna Ibănești , este o instituție de învățământ deschisă tuturor elevilor , indiferent de naționalitate, etnie sau religie care poate încuraja și susține constant inițiativele legate de pregătirea și formarea completă a elevului în deplin acord cu idealul educațional al școlii românești actuale. Dorim , ca rezultat al muncii noastre un singur beneficiar: ELEVUL.
Școala noastră va fi întotdeauna locul unde toți copiii își vor defini și dezvolta personalitatea , părinții își vor găsi un partener de calitate în educație iar dascălii școlii vor oferi tuturor știința de a reuși.

Misiunea

Școala noastră , prin oferta educațională adaptată cerințelor comunității locale oferă șanse egale de educație pentru toți elevii care doresc sa-și dezvolte potențialul , aptitudinile , capacitățile de adaptare și orientare în funcție de interesele și motivațiile personale.
Misiunea Școlii constă în satisfacerea nevoilor mediului social , cultural și economic , prin transformarea școlii într-un centru de resurse educaționale și de servicii oferite comunității , în adecvarea și compatibilizarea acestei misiuni la o societate bazată pe libertăți individuale , economie de piață , viață socială , mobilitate profesională , bazându-se pe următoarele valori : Responsabilitate, Autodisciplină, Respect, Bunătate și Curaj.